Home » Frokost » Lunsj » Oppskrifter » Egghakk: Superenkelt og godt som veggispålegg!

Egghakk: Superenkelt og godt som veggispålegg!

IMG_8835
De fleste kjenner til egghakk, og egghakk kan lages på mange forskjellige måter. Jeg er oppvokst med denne varianten. Egghakk kan for eksempel brukes som tilbehør til lunsjmat, eller som et finfint vegetarisk ferskpålegg på brødet/knekkebrødet! I en tett boks holder det seg greit i kjøleskapet i ca 5 dager.

Jeg laget en stor porsjon som skal rekke som pålegg til to personer i ca fem dager.
Du gtrenger:
– 6 økologiske egg, hardkokte
– 1 tube lettmajones/majones
– 1/2 rødløk, finhakket
– 1 ts urtesalt (jeg brukte dette)
– 1 skvis sitronsaft
– Pepper etter smak

Sånn her gjør du:
1. Skyll eggene i kaldt vann, skrell dem, og bruk en eggdeler. Del dem først på tvers, og så på langs, over i en passe stor plastikkbolle med lokk. 2. Rør inn hele tuben med majones, og den finhakkede rødløken. 3. Skvis over sitronsaften, og rør inn salt og pepper. Smak til. TADA!!

Smaker nyyyydelig på grove knekkebrød!

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
 1. ah aldri smakt med rødløk, vi bruker gressløk eller purreløk :3

  1. Synes det er mye bedre med rødløk, i grunn! Pleier å ha gressløk oppi også, faktisk (men det glemte jeg å kjøpe)

 2. Åh, det så godt ut! Men jeg liker ikke majones.. Vet du om den kan byttes ut med noe annet?

   1. Prøv med kesam :) er jo mulig og legge til mer krydderier for å gjøre opp for den manglende majonessmaken (paprikapulver gjør seg også godt til eggesalat) :)

 3. tror jeg må lage det i kveld! Hørtes kjempegodt ut! Tanta mi lager en god en også, men har ikke prøvd med rødløk i! Blir spennede

 4. Dette er kjempegodt, men er første gang jeg hører ordet egghakk :p her i huset er det eggsalat eller æggsalat (nordlæning!) hehe

 5. Vi bruker egg, majones, fløte, salt og purreløk:) Eggsalat kaller vi det:)

 6. Nam! Spiste dette hver dag i påskeferien! Lager det med en boks lett creme fraiche og bare litt majo! Og ellers bruker jeg vårløk og persille! I påsken hadde jeg oppi litt gurkemeie også, så den fikk en skikkelig fin påskegul farge:-D

 7. Har bare spist vanlig eggesalat med melk, lurer hvordan det blir med en melkefri variant? Er sikkert verdt forsøket :)

 8. Nam! Har hatt planer om å prøve dette fleire gongar, men har aldri komt så langt. Kanskje er det no eg skal gjere alvor av planane? Det ser i alle fall knallgodt ut!

 9. Åh, dette er superdigg, men jeg liker purreløk bedre i den. Om man har i 50-50 creme fraiche og majo blir den ikke så ekstremt tykk. Og jeg bruker alltid peppermiks i sånt, for da fåt du også pittelitt chili som gjør seg godt. Namnam. Men alle har såklart sin egen favoritt.

  1. Jepp, smak og behag, og hos oss alle er den forskjellig! Tydelig at denne oppskriften engasjerte.

 10. Fy søren, hvorfor har jeg aldri tenkt på at man kan lage dette selv? Det er jo kjempegodt! Takk for oppskrift!

  1. Haha! Ja, eller hva! Det er, som du ser i kommentarfeltet her, mange måter å gjøre det på, så det er bare å eksperimentere deg gram til din favoritt!

 11. Oh, takk for tips! Moren pleide å lage et slags skinke-pålegg som minner om dette – likte det veldig godt da jeg var yngre. Tror dette kommer til å falle i smak – bonus at det er vegetarisk! :)

Kommentarer deaktivert.