Home » Favoritter » Dyrevennlig klesvask

Dyrevennlig klesvask

Jeg prøver så godt jeg kan å være konsekvent når det kommer til å ikke handle noe som er testet på dyr. Da jeg jobbet på Lush, lærte jeg mye om dette, og om hvor vanskelig det er å virkelig unngå (lang historie kort, så er ofte dyrevennlige firmaer eid av større selskaper som tester på dyr, eller så testes ingrediensene til det ferdige produktet på dyr, osv. Puh!) dette 110%. Derfor tenker jeg at jeg som forbruker ikke kan gjøre stort annet enn å følge lister som denne, for å finne ut hva som er dyrevennlig, og forholde meg utelukkende til slike.

Når det kommer til vaskemidler er f.eks kjente merker som selges i matbutikken også dyrevennlige, i følge lista, men så kommer dette med miljøet inn i bildet. Vil man i tillegg til å være dyrevennlig, være miljøvennlig også, er det mer enn som så å forholde seg til, nemlig. Sterke rengjøringsmidler kan være skadelig for vann og hud, og bør derfor unngås. Derfor velger jeg å handle mye i helsekostforretninger, for der vet jeg at mye er produsert med både tanke på planeten vår, og dyrene som bor på den.

Til klesvasken bruker jeg vaskemidler fra Ecover og Sonett. Begge disse selskapene er opptatt av miljø og dyrevern, og finnes på den grønne lista over dyretesting. Vi har brukt disse merkene i flere år, og jeg er veldig fornøyd med dem. De vasker like rent som andre klesvaskemidler, og etterlater seg velduftende klesplagg med en litt bedre samvittighet:
IMG_7112
Jeg kjøper dem alltid i helsekostforretninger, og selv om de koster litt mer enn det du finner i matbutikken, synes jeg det er vel verdt det. Et annet tips når det kommer til å tenke miljø, er å ikke vaske klesplagg så ofte (undertøy er naturligvis et unntak her!). Ofte kan en flekk vaskes vekk for hånd, eller et plagg kan luftes etter bruk, uten å vaskes. Å vaske i kaldere vann enn du pleier er også en mulighet.

(PS!: Dette er ikke et innlegg i samarbeid med noen av partene nevnt ovenfor. Kun et informativt innlegg til dere, for å spre budskapet om miljø- og dyrevennlige produkter!)

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
 1. tusen takk for godt tips! disse skal jeg finne på neste handletur :) har byttet ut alle kosmetikkartikler gjennom de siste årene, og har lenge sett etter vaskemidler! Har flyttet hjem til et lite sted, men helsekost har vi, så forhåpentligvis finnes artiklene der :-D

  1. Bare hyggelig! Så flott at du har blitt så bevisst i valg av produkter. Tommel opp! Ja, ta deg en tur for å se, og om de ikke har dem på lager, har de kanskje mulighet til å ta det inn, om ikke annet? Lykke til!

 2. Så flinke dere er som får handlet inn miljøvennlige vaskemidler! Vi gjorde det da vi bodde redd ved Helios, men har ikke vært flinke til det etter at vi flyttet. Har lyst til å få den vanen igjen! Liker både Sonett og Ecover veldig godt. Sonett sine produkter lukter dessuten mye bedre enn vanlige vaskemidler!

  1. Skjønner at det ikke er like lett når en må planlegge å handle det inn, sånn som vi nå må begge to. Før var det så greit, får da kjøpte jeg bare på Byporten på Life rett ved Lush,i forbindelse med jobb. Helt enig med deg der, altså!

 3. Vet du om de har uparfyrmerte artikler også? Det er jo veldig viktig for mange.

  1. Vet du, det aner jeg ikke! Det kan godt hende du finner litt info om det på sidene deres (er på mobilen på jobb, så får ikke til å sjekke det opp for deg, dessverre!)!

 4. Vi bruker samme skyllemiddel *tommel opp* c: Har lyst til å prøve Ecover sitt vaskepulver også, bare for å se om jeg merker forskjell fra Sonett sitt (som jeg egentlig er veldig fornøyd med!), men er morsomt å teste litt forskjellig og! Morsomt å se hva andre bruker c:

  1. Så bra! Ja, det er gøy å variere litt, særlig når en har brukt det samme over lengre tid. Hihi, så fint at du synes det!

Kommentarer deaktivert.