Home » Reiser » Det mest besøkte kunstmuseum i verden

Det mest besøkte kunstmuseum i verden

Mandag startet vi med en saftig hotellfrokost, før vi fikk tak i en sjåfør som kjørte oss avsted til dagens første stopp:
IMG_1485
Musée du Louvre! Som er enormt stort (et av verdens største museer, faktisk), og minst like populært:
IMG_1566
Vi var der like etter åpningstid og slapp heldigvis unna det meste av kø, selv om det allerede var masse folk der:
IMG_1513
Og flust med nydelig kunst i fantastiske lokaler! Wooow!:
IMG_1521
Naturligvis måtte vi se noen av de mest kjente kunstverkene, som for eksempel Mona Lisa av Leonardo da Vinci:
IMG_1539
Som var meget populært blant resten av museumgjestene. Tommel opp for at det er lov til å knipse bilder der!:
IMG_1541
Museet var så forskjellig fra rom til rom, og takene var nydelige malerier eller lekre vinduer. Og kunsten så fin!:
IMG_1556 IMG_1562
Vi tok for oss en brøkdel av det som befant seg på museet, gikk og gikk der inne, og koste oss:
IMG_1576
Hallo!:
IMG_1596
Venus fra Milo måtte vi se, og der var også folk flest ganske interesserte i å se og å knipse bilder!:
IMG_1608-2
Et par timer holdt vi ut, før vi var varme, surrete i hodet av alle stemmene og folkevrimmelen, og godt forsynte.
IMG_1624
Ute blåste det veldig friskt, og sola tittet diskré fram fra et lett skydekke, og vi startet på ferden videre:
IMG_1633

Rekk opp handa dere som har vært der! Hva så dere der, og hvilket inntrykk fikk dere av museet?

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
 1. *håndsopprekning*
  Jeg var der i november i fjor, men vi hadde ikke så god tid så vi gikk bare å så inne på museet uten å gå inn på spesifikke utstillinger, litt bare for å ha sett og opplevd, men neste gang altså da skal det sees mye mer! :D
  Vi prioriterte Champs Elysees og Eiffeltårnet på vår 3 dagers tur dit, men var innom både Louvre, Notre Dame og så generelt mye av å gå hele tiden! :) Kjempe fin ut og vil tilbake igjen veldig snart! :D

  Håper dere koser dere like mye som jeg koser meg med å se bilder der i fra! :D Nesten som jeg er der igjen :P

  1. Kjempefint å bare være der også, ja! Det var litt sånn for oss også; vi hadde to spesifikke ting vi ville se, og så ville Åsmund se det egypiske. Etter det gikk vi bare rundt for opplevelsens skyld. Neste gang blir det opp i Eiffeltårnet og inn i Notre Dame for vår del også. Var det bra?? Ja, å vandre rundt var sååå bra! Vi fikk sett så utrolig mye, og er enige om at det ikke er siste Paristur vi har hatt, hoho! Tusen takk for en så koselig tilbakemelding på bildene! Det er et stort kompliment! Tusen takk!

   1. Eiffeltårnet var både skummelt og kjempe fasinerende konstruksjon å få ta del i! :D Vi dro helt opp i toppen, har til og med turt å ta bilde fra toppen og helt ned til bakken, og den dag i dag når jeg ser på det var jeg ett lite sug i magen. Fantastisk! Gled dere!! :D

    Har selv en god del bilder som jeg jevnlig blar igjennom, og jeg var der i november! :P Skulle bare mangle å like bildene dine, du/dere er veldig flinke med kamera! :D

    1. Ææ, det skjønner jeg!! Jeg liker å tro at jeg ikke har høydeskrekk, men jeg hadde nok synes det var mildt sagt skeeeri å titte ned fra toppen, hohoho! Kos deg med bildeminnene. Det er superkoselig! Tusen takk for det, så koselig sagt av deg! Åsmund kan nok ikke ta på seg så mye ære dog, hehehe (en av svært få teknisketing jeg kan bedre enn ham, er å knipse og redigere bilder!)

 2. Jeg syntes Louvre var helt fantastisk, både når det gjaldt interiøret og kunsten! Og det kuleste var delene av et tidligere fort fra 1100-tallet i kjelleren. Jeg er svak for historie ;)

  1. Ooh! Det så ikke vi! Men, det høres veldig kult ut. Det var forbløffende stort der, og så utrolig mye å se! Innmari spennende!

  1. Da kan jeg absolutt anbefale deg/dere å ta turen dit! Bestemme dere gjerne i forkant for hva dere vil se, for uansett om dere setter av en hel dag, rekker dere ikke igjennom alt sammen. Så mye fint!

 3. Jeg har vært der! To ganger til og med, men sist hadde vi ganske dårlig tid, og fikk sett veldig lite. Kjøpte meg makroner da. Veldig fine bilder – herlig med et lite gjensyn. Det er et helt fantastisk museum.

  1. Gøy! Ja, det er kanskje ikke så artig med dårlig tid der, nei. Mmm, makroner! Så koselig at du likte bildene!

 4. Har vært der! For lenge siden, husker ikke når. Det var på en av de mange turene familien min har tatt til Frankrike :D (Vi har kjørt rundt og campet på så mange rare steder at jeg ikke husker brøkdelen en gang). Men det er nok noen år siden, siden en av søstrene mine prøvde å krabbe under et av de fine røde tauene som stod foran et maleri.. :p Det ble populært.
  Så Mona Lisa vi og, men det var så mye bråkete turister der den dagen at det liksom ble litt antiklimatisk, på en måte.

  Følger Parisinnleggene dine med stor glede, elsker den byen og har vært der kanskje 3 ganger nå ^^ Skal tilbake!

  1. Åh, sånne familieturer er sååå koselige!! Da har du sikkert mange gode minner, enda noen av dem kanskje er litt diffuse nå. Jeg er veldig glad for at du liker dem! Vi må nok også tilbake, hihi!

 5. Jeg var der i 2011 ^^ Jeg mista dessverre de jeg reiste med, og jeg kan love deg at det er vanskelig å få tak på folk der ! Vi prøvde å ringe hverandre i to timer faktisk. Helt vilt. Men alt gikk bra og det var utrolig flott der ^^ Klarte til og med å dumpe borti begge Mona-Lisa’ene

Kommentarer deaktivert.