Home » By Request » By request: Om å jobbe på Pinpoint Piercing

By request: Om å jobbe på Pinpoint Piercing

Min aller første dag på jobb hos Pinpoint var for litt over to måneder siden, nærmere bestemt 5. januar. Nå i begynnelsen er jeg under opplæring, og det skal jeg fortsette med i enda noen måneder framover. Vanligvis jobber jeg fire dager i uka, fra vi åpner til vi stenger (det vil si tolv til seks/fem). På Pinpoint jobber det to fast ansatte; Christiane, som er min sjef og eier Pinpoint, og som også er piercer, og Mari, som er resepsjonist og steriliseringsansvarlig, og som gir meg opplæring. Som regel har vi osgå dyktige gjestepiercere fra rundt om i verden på besøk, og siden jeg startet å jobbe der har vi hatt italienske Michele på besøk hos oss. Piercer skal jeg ikke bli, men det å være resepsjonist og steriliseringsansvarlig krever en del opplæring det óg! Bak denne disken svarer jeg blandt annet så godt jeg kan på kunders spørsmål (tro meg; det finnes mye å spør om innen piercing!), selger piercingsmykker, tar imot telefoner og deler ut kundeavtaler:

Når jeg ikke står bak disken, er jeg her, på steriliseringsrommet. Vi på Pinpoint setter en høy standard når det gjelder hygiene og service, og har veldig strenge steriliseringsrutiner. På den rosa delen pakkes rent piercingutstyr og piercingsmykker i autoklaveembalasje, for så å bli kjørt i autoklaven for å bli sterilisert. På den røde delen er bare kontaminert utstyr. Det vil si for eksempel gjenbruksutstyr med blodsøl på. Det blodige gjenbruksutstyret må først renses i Rapidex som løser opp blod, for så å kjøres i en ultrasonic som fjerner smuss ved hjelp av ultralydbølger. Deretter lufttørkes og pakkes alt i autoklaveembalasje, og kjøres i autoklaven for å bli sterilisert (For å kunne utføre arbeid på rød del, har vi såklart på oss fult sikkerhetstutstyr bestående av blandt annet to lag nitrilhansker og ansiktsskjold):

Sånn her ser de to piercingrommene våre ut. Der tilbringer jeg logisk nok ganske lite tid:

Ellers bytter Mari og jeg på å vaske gulvene i resepsjonen, på kjøkkenet, piercingrommene, smykkerommet og toalettet. Alle glassoverflater i resepsjonen vaskes med sprit hver dag, og alle plexiglass og speil pusses skinnende blanke med vinduspussemiddel. Dessuten må søppel tømmes, lunsj kjøpes, og ærender gjøres. Det er mye å gjøre på jobb, og det passer meg perfekt. Etter en dag på jobb er jeg ikke utslitt og trøtt, men sliten og full av positiv energi. Ennå er det mye å lære, men jeg suger alt til meg som en svamp, og prøver så godt jeg kan å sette meg inn i alt sammen. Det er spennende å treffe så mange forskjellige mennesker, og det er herlig å ha så snille og fine kolleger rundt meg! Alt i alt kunne jeg virkelig ikke trivdes bedre! 

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
  1. Høres ut som en skikkelig spennede jobb! Var der og tok piercing på onsdag. Må man ha noe særlig utdannelse for å jobbe i resepsjonen? :)

    1. Det er det også! Grattis med ny piercing :-) Hos oss krever det ingen utdannelse, men et kurs hos Rikshospitalet, og minimum 6 måneders opplæring :-)

  2. Takk for deet! Hmm, kanskje jeg skal bli resepsjonist for resten av livet da? :-D For utdanning er ikke akkurat min greie ;-)

Kommentarer deaktivert.