Home » Hverdagsblogg » Boktips: Pappaen og Havet

Boktips: Pappaen og Havet

IMG_9975

Som dere alle sikkert har fått med dere for lengst, er jeg veldig glad i Mummi! Mummiskaper Tove Jansson forfattet massevis av fine bøker, og en av dem er Pappaen og Havet. Boka handler om Mummifamilien som flytter fra den trygge og kjente dalen sin, til en øy langt, langt ute på havet. Det virker som øya er levende, havet sin egen herre og fyrtårnet på øya er slukket. Dessuten er det en rar fisker de ikke klarer å begripe seg på. Dette er en bok som passer perfekt i veska, og som er lett og fin å lese på vei til skole/jobb, eller å kose seg med på balkongen i sommersola. Som Toves andre bøker er denne også fylt med levende skildringer, morsomheter, gladstemning, undring og melankoli. Anbefales!

Har dere lest denne? Og, har dere tips til andre lettleste og hyggelige bøker?

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
  1. Det høres ut som en kjempefin bok! Skal definitivt sjekkes ut :) Vanligvis leser jeg ganske lange bøker som ikke nødvendigvis er kjempehyggelige akkuratt, så å lese en litt lett og koselig bok tror jeg hadde vert noe :)

  2. Da er vi to som elsker Mummi ! Jeg har lest den ^^ Om du ikke har lest den allerede så anbefaler jeg Det usynlige barnet av Tove Jansson :D

  3. mummi er noe av det beste som finnes! selv er jeg veldig glad i trollvinter, men den er kanskje best å lese på vinteren eller overgangen mellom vinter og vår ;) åh, jeg har lyst til å eie alt tove jansson har skrevet :D

  4. En av de beste bøkene jeg har lest på evigheter (og til å drømme seg vekk i) er Victoria Hislops “Tråden” (hun er forfatter av “Øya” også) Anbefales varmt!!!

  5. Jeg elsker den. Folk ler av og til litt av meg når jeg sier at Tove Jansson er favorittforfatteren min, men hun er faktisk det. Jeg fant henne gjennom barne-tv, men bøkene er jo en helt annen verden. Tegneseriebøkene er også å anbefale, om du ikke har lest dem allerede. :)

    1. Bare la dem le, for da har de nok ikke lest bøkene (som du sier). Bøkene er vel så fin for voksne! Den levende måten de er skrevet på, rører ved de fleste. Har ikke lest tegneseriebøkene noe annet enn at det er litt av det i Den Store Mummiboka(?). Hadde sansen for det også!

Kommentarer deaktivert.