Home » Reiser » Bartebytur i boks

Bartebytur i boks

Togbillett og hotellopphold er bestilt, og i november bærer det avsted til Trondheim! Åsmund og jeg tar oss en helgetur dit, for å oppleve den fine bartebyen, kose oss i hverandres nærvær og for å besøke Silje og en av Åsmunds gamle og gode bekjentskap. Vi planlegger å være ordentlig turister, og se og oppleve mye. Jeg har vært på Trondheimstur med min mormor to ganger tidligere, og kjenner sånn sett litt til byen fra før. Allikevel ser jeg på bloggstatistikken at mange av dere lesere bor i nettopp Trondheim by, og derfor spør jeg dere: Har dere noen Trondheimstips å komme med? Fine spisesteder, ting å se, ting å oppleve? På forhånd mange takk!

Translation:
Åsmund and I are going to visit Trondheim in November (my 3rd time there), and we need tips for places to visit. All the pictures in this post is from when I was there the last time, in May 2011

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
 1. Et tips til Åsmund: Graffi (Thomas Angells gt. eller på Solsiden) har Trondheims beste burger. Tror forresten de har veggismat der, også! Anbefales også å stikke innom Ragnaråkk, som ligger i Prinsens gate. Ellers er det jo slike typiske ting som Tyholttårnet, Kristiansten festning, Munkholmen også videre.

 2. Bymarka er også fint å vandre rundt i. Også “må” man jo nesten se Nidarosdommen om man skal leke turist i Trondheim!

  1. Nidarosdomen er en selvfølge, ja! Vi er langtifra religiøse noen av oss, men bygget er jo virkelig fantastisk, både utenpå og inni! :-D

 3. Ååhh, Barteby er så fin nå. Hvis du liker cupcakes og alt som er sukkersøtt og rosa, må du gå innom Fairytale Cupcakes. Husker ikke heeeelt hvor den ligger, men det er veldig lett å finne frem. Gode cupcakes og fin atmosfære. Og så må dere gå på Kyoto for å spise sushi. Kjempegod sushi, pent sted og helt greie priser. Ta en gåtur på Bakklandet. Der er det kjempefint. Og kaffe på Dromedar. Anbefaler Chilikakaoen, den er magisk!
  Tror uansett at dere kommer til å kose dere masse i Barteby. Det kan egentlig ikke gå galt :-)

 4. Da må du innom Café Løkka, og smake på verdens beste veggie-burger! Den ligger i Dokkgata, rett over Bakkebro mot Solsiden. Ellers så er jo Bakklandet veldig verdt å besøke, her ligger alt fra koslige restauranter/caféer (Choco Boco, Antikvariatet) til “særegne” butikker med både masse flott innen både klær, nips og kunst! Om du er på utkikk etter shopping er det jo helt klart Norde gate, Thomas Angells gate eller Sirkus shopping (på Bromstad) du bør besøke. Ellers så er jo omvisning i Nidarosdomen spennende, samt vitenskapsmuseet, folkebiblioteket (mye historisk å finne her), utstillingen av kongeskattene og omvisning på Stiftsgården! Ellers så er jo turen utover mot Svartlamoen ganske spennende i mine øyne. Hvis du er ekstra flittig så er jo turen opp mot Gråkallen eller Geitfjellet virkelig verdt det! Håper dere får kost dere masse i Barteby! ;D

 5. Jeg er ikke fra Trondheim, men som trønder er jo Trondheim min hovedstad, så har vært der masse! :D Bakklandet er helt nydelig! Liker veldig godt kafeen Choco bocho (vet ikke heelt hvordan det skrives) som ligger der. Retrobutikken “Etter min morfar” ligger vel også på Bakklandet, og om jeg husker rett selger blogger Ingrid Riddervold produktene sine der :) Nærmere byen anbefaler jeg virkelig å sjekke ut “mormors” der får du verdens beste kakao! MmmmmMmMmMm.

 6. Ringve musikkmuseum er veldig fint! Rockheim har eg aldri vore på, men høyrer mykje skryt om det. Ellers så kan eg tipse om kakebuffé på kaféen Mormors Stue klokka 14-17.00 på søndagar. Antikvariatet på Bakklandet er veldig hyggeleg og Kristiansten Festning har bra utsikt over heile byen (det har Tyholttårnet også, der ein kan ete på Egon). I Fjordgata i sentrum er det mange antikvitets-/secondhandbutikkar (tenker sidan du likar loppis) som det er verdt å vitje :)

 7. Nidarosdommen, chocoboco på bakklandet, kristiansen festning, vitensenteret, ntnu vitenskapsmuseet, estenstadhytta, pirbadet, trøndelag teater, tre muser, fretex møllenberg…

 8. Da håper dere får like godt vær som vi har hatt denne uka! Bartebyen har nemlig vist seg fra sin beste side i det siste :)
  Ser dere alt har fått anbefalt Graffi. Og Dersom du spiser tunfisk så anbefaler jeg tunfisksalaten på det varmeste -du får ikke noe bokstunfisk, men en ordentlig tunfiskbiff med nydelig salat og ikke minst brødet -eller hva det nå er -syns den hever standarden for salat et par hakk, mao: yummy :)
  Jeg anbefaler også Gjest Baardsen Har ikke de byens beste (og største?) boller så vet ikke jeg. Jeg tåler dårlig hvetebakst, men må alltid ha en alikevel ;).
  Og er du på jakt etter god te så anbefaler jeg spiced chai på Gløshaugen/Cafe Sito Bokhandelen i 2 etg på stripa (Den lange gangen hvor du finner Cafe Sito og mye annet rart heter det) har også mange gode bøker og diverse krimskrams.)
  Men uansett tror jeg at med godt selskap så er bartebyen en god opplevese :) Kos dere masse!

 9. Studentersamfundets restaurant Lyche har mange rimelige og gode middagsretter (og desserter..). Den er drevet av frivillige studenter, men det skal man ikke tro når man ser på tallerkenen sin. Feks den sesongsuppa med gulerot og ingefær, med påfølgende snickerkake-dessert, det anbefales!

 10. Fairytale Cupcakes for gode muffins og supersøtt lokale, Antikvariatet på bakklandet har veldig god kaffe og middag, Mormors Stue er hjemmekoselig og gammeldags og fin, Choco Boco har verdens mest fantastiske mocca +++
  Det er også veldig fint å bare traske rundt på Bakklandet eller ved elva.

 11. At Graffi har byens beste hamburger, er bare tull. Den får du på Ramp på Svartlamoen. Økologisk attpåtil, og der får man også veggisalternativ ;) Utrolig koselig plass, og prisene er ikke så verst heller :)
  Ellers er Bakklandet et must, koselige butikker og kafeer..

 12. I trondheim folkebiblotek kan dere se skjelettene som ble funnet ved utgravninger her. Og en tur til Kristiansten festning, Nidarosdomen og fairytale cupcakes. Ellers er jo Munkholmen et greit sted men der er det vel ingen båter som går ut nå tror jeg.

 13. Pair-a-dice er en fantastisk amerikansk 50-tallsinspirert restaurant som jeg vil anbefale på det varmeste. Nå vet jeg ikke hvordan vegetartilbudet deres er, men milkshaken, pannekakene og hamburgerne er enormt gode :) Den ligger forresten i det store krysset ved siden av Trondheim Torg.

 14. Her var det utrolig mange gode tips som jeg og tenker benytte meg av når jeg skal i praksis Trondheim i november. Det har kommet mye nytt siden jeg flyttet derfra for noen år siden. Hører fra andre kilder og at Antikvariatet er det nye store.

  I tillegg er det et must for meg å få plasket i pirbadet når jeg er der. Et fint sted å hente litt energi dersom man er sliten av for lange gåturer eller sene kvelder, eller litt varme hvis været ikke er på sitt beste.

 15. Baklandet Skydsstation – også på Bakklandet, er et ganske fint lite matsted óg! og jeg er veldig enig i at du bør besøke Mormors stue (på søndag ettermiddag!), Fairytale Cupcakes og Chocoboco. Rockheim er ganske spennende, forresten! og om båten til Munkholmen fortsatt går… da bør du besøke Munkholmen også (selv om jeg tror det er bedre om våren / sommeren da :)).

  og kanskje ta trikken opp til Lian og gå tur rundt vannet, :)

  1. Baklandet Skydsstation! Var der sist, og dit skal vi absolutt! Var så koselig der :>! Takk for tips!

 16. Jeg har jo bodd seks år i Trondheim, og det er en vakker by. Særlig i fint vær, hehe. Jeg savner virkelig Te- og kaffehuset i Dronningens gate 28, rett bak Stiftsgården. Der har de 250 sorter te, og det er veldig god te, altså! :)

 17. Ser folk allerede har anbefalt FairyTale cupcakes, persilleriet og antikvariatet, som, ihvertfall i mine øyne, er must-visits. Håper du får en fin tur til bartebyen :)

 18. Har dere noen Trondheimstips å komme med? Fine spisesteder, ting å se, ting å oppleve?
  Hei! Dere må besøke den Italienske restauranten i Nordre Gate. Den ligger litt nedenfor ark, på høyresida. Også burde dere sitte på teaterkafeen og kose dere litt(Ligger i Prinsens, rett ovenfor torget), og kanskje gå på teateret etterpå! Det er kjempemye bra som settes opp på Trøndelag Teater i høst, blant annet jubileet!
  Kos dere ;)

 19. Choco boco på bakklandet blir dessverre lagt ned nå :( Men choco nordre eller solsiden er absolutt verd å stikke innom! De har en sykt god multijuice, og ellers må man spise lunsj på godt brød. Hvis man har veldig god tid, så er det koselig å følge den røde stripen i bakken som studentene har malt for at turister som ikke er med på “guided tour” også skal få med seg alle severdighetene.

 20. Nå er det lenge siden jeg har vært innom bloggen din, og jeg må si at jeg er SÅ glad for at jeg klikket meg innom igjen. Jeg blir ordentlig glad av alle fargene og de flotte bildene du legger ut :D
  Her blir jeg fast leser igjen, for dette var godt for mitt litt tunge høst-humør. HERLIG blogg :)

 21. Hvis dere bestemmer dere for å ta turen opp til festningen, så vil jeg anbefale dere å legge det inn i en gåtur, der dere går litt på måfå opp gjennom Bakklandet/Rosenborg (masse gammel og koselig trebebyggelse, og litt grøntarealer hvis dere treffer riktig på), for så å gå festningsgata (eller noe sånt) nedover igjen. I det hele tatt, det å vandre rundt på den siden av sentrum er utrolig hyggelig. Håper været er fint når dere kommer også, så langt i høst har det vært helt utrolig nydelig!
  Kakebuffeten på Mormors (som er nevnt tidligere) er utrolig flott. :)
  Hvis dere kommer en gang mellom 7. og 14. november, så spiller Studentersamfundets Interne Teater “Den Lille Prinsen” på Samfundet, så hvis dere vil på teater til under hundrelappen, så anbefaler jeg det! Dyktige skuespillere, flotte kostymer, imponerende kulisser og sjarmerende tekst; veldig bra til å være et frivillig drevet studentteater.
  God tur! :)

 22. Har hørt at å spise i tyholttårnet skal være helt fantastisk! Da får man sett hele byen fra alle kanter mens man spiser :)

 23. Lager en liten liste jeg! Tilfeldig rekkefølge, men anbefaler punkt en på det sterkeste. (Prøver å ta med de stedene som muligens ikke er alt for typiske og som du kanskje ikke har besøkt før).
  – Besøk Tyholttårnet om du ikke har vært der (!!) :-) Helt fanatisk flott med utsikt over hele byen i tillegg til god egonmat. Verd å ta med at Tyholttårnet roterer (om du ikke visste det), med andre ord kan du på en time ha snurret en hel runde rundt og dermed fått et fint bilde av byen fra alle vinkler!
  – Vitenskapsmuseet har masse fine utstillinger som er verd å se. Blant annet utstillinger for tidsperioder som vikingtiden og middelalderen, i tillegg til en stor utstilling med dyr, fugler, sjødyr og så videre :-) Virkelig flott for den som er glad i sånt.
  – Pirbadet er kjempegøy for badenymfer! Flere sklier, bølgebasseng, mange stupebrett i ulike høyder, varmebasseng ++. Trenger vel forsåvidt ikke si mer om det.
  – Denne er kanskje ikke så veldig turist, men Prinsen kino er verd et besøk. Personlig synes jeg denne er hakket bedre enn Nova (andre kinoen i Trondheim). Finfin kino om du har en kinofilm du vil se :-).
  – Rockheim har jeg ikke vært på selv, men hørt mye bra om! Sikkert verd et besøk selv om jeg ikke kan gå god for denne selv enda.
  – Bryggen Asian Cooking har helt fantatisk mat! Dog ganske dyrt der. Schezuan restaurant har også fantastisk kinamat til en litt snillere pris :-).
  – Jeg synes også det er verd å ta trikken en tur :-) Mye triveligere enn trikkene i Oslo. Du får også en fin liten rundtur hvor du blir tatt med forbi blant annet Kyvannet og Lianvannet, i tillegg til at du iløpet av turen får skikkelig god utsikt over byen et stykke.
  – Mormors stue i midtbyen er en trivelig liten cafe som ligger i ei veite (om du er glad i historie vet du vel hva ei veite er, hih). Selger bakst, kaffe og den slags (+ at de har byens billigste pils om dere skal ute med noen som drikker den slags). Innredet med et gammeldags preg og er veldig trivelig.
  – Ellers er Ilsvika verd å besøke! Ligger litt utenfor Trondheim sentrum (men dog ikke langt unna altså), og er dermed litt roligere og fredelig. Der er det en fin, liten park med bekk som renner igjennom og MANGE små, fine trehus i mange herlige farger. Kjempe trivelig plass jeg tror du hadde likt å tatt en snartur innom. :-)
  – Hils forresten til Åsmund (om han enda er kjøttetende) å si at Sesam (ligger i samme bygg som studentersamfundet) har den beste kebaben og burger’n i byen! :-)

  De fleste av besøksstedene jeg har nevnt ovenfor har egen hjemmeside, så om du er nysgjerrig – check it out :-)!

 24. Åååw, så kos:D Det er jo veldig fint der<3 Portebelloburgeren på mikrobryggeriet var utrolig god, så anbefaler det stedet:)

Kommentarer deaktivert.