Home » Tanker » August og seks år

August og seks år

August er her! Den siste sommermåneden, som i blant kan by på tropevarme og fine dager. Måneden som alltid er litt vemodig, fordi det etter den kommer høst, og sommeren for denne gang vil være over. Akk! Men, august er også måneden hvor jeg kan markere to ting:

5. august er det 6 år siden jeg og Åsmund flyttet hjemmefra, flyttet sammen, til Sagene i Oslo
30. august er det 6 år siden jeg sluttet å spise kjøtt, hurra!

IMG_9710

Jeg har tenkt mye på det første punktet i det siste. Helt sikkert relatert til at jeg er så himla klar for å flytte tilbake til Risør for å komme igang med hus- og kafédrømmen, og at jeg derfor reflekterer mye over livet mitt her i Oslo. Jeg føler jeg står i et veiskille og stamper med føttene, ivrig på å komme videre. På en måte tenker jeg veldig lett på disse Oslo-årene, at de liksom ikke har hatt noe å si for meg og mitt liv, at det bare har vært “år på vent”.

Men, så begynner hodet mitt å vandre til alle menneskene jeg har blitt kjent med, og glad i, i løpet av disse seks årene. Så og si alt jeg har av nettverk idag, er her i Oslo, og vennene jeg føler jeg har hatt i “alle år”, ante jeg ikke hvem var for seks år siden. Arbeidsplassen min, som jeg også føler jeg har jobbet på “i alle år”, hadde jeg ingen peiling på at jeg skulle komme til å jobbe på for seks år siden. Livet slik jeg kjenner det som voksen, er her i Oslo. Da vi forlot Risør, var jeg et barn som bodde hos foreldrene mine.

IMG_5346

Alle gatene i Oslo som var så skumle og fremmede, kjenner jeg nå så veldig godt. Kollektivtransport har gått fra å være et mareritt til en lek, jeg utforsker, oppdager og opplever i denne byen, noe jeg absolutt ikke hadde sett for meg å gjøre for seks år siden. Jeg kjenner til gode spisesteder, bra butikker, støter på kjentfolk i parken og hilser på gode kunder i sentrum.

Årene her i Oslo har vært hektiske og innholdsrike, med så mye sosialisering, så mye jobbing, så mye spennende og gøy. Så mange gleder, så mange sorger og lengsler. Fantastiske mennesker som har blitt til kjære og nære venner har dukket opp i livet mitt, og Risør virker på en måte som en fjern drøm og lengsel. For den dagen vi flytter tilbake, da er det bare oss. Oss og litt familie, og noen puser. Vennene vil være igjen i Oslo med sine liv og jobber, og kanskje vil jeg miste kontakten med noen av dem med årene. Nye vennskap vil dannes i Risør, og livet vil gå videre, sånn er det.

IMG_6639

Jeg ser fram til et langsommere og roligere liv i Risør, men jeg tror årene i hovedstaden har gjort meg godt. Gjort meg sterkere, mer reflektert, mer utadvendt, mer sikker, mer erfaren. Dette er ting jeg kan ta med meg videre i livet og i arbeidslivet. Jeg ser fram til et eget hus, med hage og frihet. Å ikke føle seg “fanget” i en leilighet, med mennesker over, under og vegg-i-vegg. Jeg ser fram til å få venner på helgebesøk, varte opp og være Risørguide. Ser fram til å realisere kafédrømmen, kunne invitere familie på middag på en helt vanlig hverdag og å våkne opp i byen jeg elsker hver morgen. Å kunne ta Oslo-turer for å besøke venner; sove på sofaen deres og dra på oppdagelsesferd i høyt tempo i Oslo, for så å vinke adjø og vende snuta mot min lille hjemby.

IMG_3890

Dette ble et langt innlegg, og jeg vet ikke helt hva jeg ønsker å oppnå med å dele det. Kanskje har jeg bare så mange tanker rundt dette for tida, at det er godt å få rablet dem ned et sted. Kanskje tenker jeg at flere av dere sitter med de samme tankene og følelsene, og kanskje vil synes det er fint å lese om. Uansett, takk for at dere leste <3

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
 1. Gratulerer med seksårsjubileum, både som Oslo-beboer og vegetarianer! (Eller pescetarianer, noe jeg har fått inntrykk av at du er :) ) Vil gjerne prøve meg som vegetarianer/pescetarianer en periode, og se hvordan det går. Kanskje en periode blir til et seksårsjubileum for meg også? :)

  Risør virker som en herlig by, og jeg skjønner at du lengter etter å flytte tilbake dit!

  1. Tusen takk for det! Jepp, hvis man absolutt skal sette meg i en bås, så er pescetarianer den riktigste betegnelsen på meg. Kjør på, test det ut! Det kommer helt sikkert til å føles veldig, veldig bra og riktig. Du får spørre hvis du lurer på noe som du tror jeg kan være til hjelp med i prosessen, eventuelt. Ja, det er virkelig en herlig by, året rundt, og uansett hva Oslo byr på, vil det aldri slå Risør (i mine øyne).

 2. Takk for at du delte, jeg kjenner meg igjen :-) jeg har flyttet hjem etter to år i trondheim, og føler jeg lærte mye om meg selv, selv om det bare var to år, og bare to timer hjemmefra. Fikk venner jeg håper å ha for livet! Allikevel ville jeg alltid hjem, og derfor var det ekstra godt å kjøre flyttelasset nå i juni :-)

  1. Så godt at du likte det! Gratulerer med flyttingen! Og så praktisk at du kun bor to timer unna dine nye venner, og byen du helt sikkert rakk å bli litt glad i også.

 3. Veldig fint innlegg, Ina! Jeg savner Oslo skikkelig, og skulle gjerne bodd der lengre enn jeg gjorde når jeg studerte, men Bergen er jammens meg fin og!

  1. Takk for det, Caroline! Bergen er veldig fin, så jeg skjønner at du trives der. Heldigvis er det lett å hoppe på et tog eller fly for en Oslo-tur når lommeboka tillater det, for å tilbringe tid med fine folk og å finne på Oslo-saker.

 4. Det er fint å reflektere over sånt som dette i blant (: Etter å ha studert i Kristiansand i 3år flyttet jeg hjem igjen, men for meg var det mest for å spare penger og jeg gleder meg til å flytte et annet sted igjen. Det går an å bo her midlertidig, men bosettelse livet ut er uaktuelt :P

  1. Ja, det er det. Flyttet du hjem som i tilbake til hjembyen, eller hjem som i hjem til foreldre? Sistnevnte skjønner jeg godt at ikke er aktuelt som en permanent løsning. Og, så er vi jo alle (heldigvis) veldig forskjellige; Mange som kommer fra mindre steder drømmer om å flytte til større steder, og kunne aldri ha drømt om å flytte tilbake til småstedet. Uansett håper jeg du finner et fint sted å bo, så fort lommeboka tillater det!

   1. Hjem”byen” og hjem til besteforeldrene mine (: Bodde hos dem før jeg studerte også, har heldigvis en liten stue og eget kjøkken så vi slipper å bo “oppå” hverandre (:

    Og forresten – gratulerer med 6års jubileene :D Kan nesten ikke tro at jeg har fulgt med på bloggen din litt av og på i over 6år allerede! (Fant bloggen din en gang før du flyttet fra Risør)

    1. Aha! Så praktisk og greit! Tuuusen takk for det! Hehe, ja, det er en stund.. Men, tida går også ganske fort!

  1. Det er nok heller _når_ jeg flytter! Og du (og Matti) er naturligvis invitert!<3 Vi har gjesterom som et kriterie for vårt framtidige hjem, for at vi skal kunne ha gjester titt og ofte. Hurra!

 5. Jeg synes innlegget var fint, jeg :) Du legger jo aldri skjul på at Risør er der dere skal “ende opp”, men som du skriver har du nok vokst deg sterk også på årene i Oslo! Jeg kjenner følelsen, og kan bare si såpass at da jeg flyttet tilbake til hjemtraktene fikk jeg en annen slags ro i kroppen med en gang. Hjertet vet hvor man hører hjemme <3 Men, det er en fin ting å utfordre seg selv!

  1. Tusen takk for det! Ja, det er nettopp det. Det er noe med det å føle seg hjemme et sted, komme helt til ro. Jeg er glad du er kommet dit!

 6. Fint innlegg om viktige ting! Det er lurt å reflektere avogtil, og kjenne på korleis ting blir som dei blir, kvifor me er som me er. Spennande å realisera drømmar og voksa;)

Kommentarer deaktivert.