Home » Innkjøp og gaver » Interiør » Å ta stiklinger er en metode for vegetativ formering av planter

Å ta stiklinger er en metode for vegetativ formering av planter

Etter skogsturen igår, spaserte vi til Plantasjen for å titte og handle bittelitt. Kaktusene var som alltid fine!:
IMG_5796
Alt var litt ekstra vårlig og grønt der, og ga om mulig enda mer vårfølelse i kropp og sinn:
IMG_5800
Vi fikk handlet tre planter, litt jord og potter, delt en vaffel i sola, og trasket så hjemover igjen:
IMG_5799
På hjemveien traff vi en kosepus! Iiih! Pusen rullet seg på bakken, malte og koste. Så fin!:
IMG_5802
Med hjem ble noe til å ha på den nye, lille pidestallen jeg kjøpte i Risør ved siste besøk!:
IMG_5837
Og litt mer til vinduskarmen ved dataen på kontoret:
IMG_5859 IMG_5842
Og så satte jeg stiklinger fra pelargoniene mine, samt at jeg prøvde å så litt annet.. Så får vi nå se, da! Spennende!:
IMG_5855
Spørsmål til de planteinteresserte av dere: Har dere sådd noe i år? Har dere satt stiklinger før? 

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
 1. Så herlige vårbilder.
  Jeg har sånn småtte begynte å tenke på og potte om, ta stiklinger og plante.
  Her nord kommer våren nesten litt for sent. I fjor plantet jeg altfor sent! Så solsikken var ikke ferdig utsprunget før høsten hadde tatt den. Men en stor flott basilikum fikk vi.
  I år satser jeg på å plante veldig snart. Så får de heller stå lenge i vinduskarmen, samt settes ut i solen og tas inn igjen på kvelden.
  Jeg gleder meg til at blir grønt, fargerikt og lyst:)

  Ha en finfin vårdag:)

  1. Tusen takk for det! Ja, det kan jeg forstå at kan bli problematisk. Det gjelder vel å finne en gyllen middelvei å plante på, som hverken er for tidlig eller for seint! Lykke til! God mandag til deg!

 2. Så mange fine planter! Kaktuser er alltid en grei deal for sånne brunefringra mennesker som meg.
  Vi drepte et hav av avocadoplanter denne vinteren. De var så fine, og plutselig ble de brune. Nå har vi to stykker igjen uten blader, bare en halvgrønn stilk. Haha

  1. Ja, de er veldig fine og greie å ha med å gjøre! Huff, så leit! Får håpe de som er igjen klarer seg bra. Det er så dumt når de dør! Har tatt livet av mange planter opp igjennom selv…!

 3. Åååh, jeg blir så glad av alt det grønne! Nå begynner det å springe ut blader på enkelte trær og busker, og jeg går rundt og er lettere euforisk.
  Jeg er skikkelig dårlig med stiklinger – eller avstikkere, som jeg kaller dem (?) – synes det er vanskelig å vite hvor mye vann små planter vil ha sammenlignet med de store, så jeg ender ofte opp med for mye eller for lite, og de er jo ofte litt sarte i begynnelsen. Ikke så lett!
  Så spennende med et helt brett stiklinger i vinduskarmen, da! Krysser fingrene for at de trives og blir store og fine!

  1. JEG OGSÅ!! Det er så fiiint! Ja, jeg kan godt finne på å gjøre det samme, altså. Dette er mitt første skikkelige forsøk, så jeg vet ikke åssen det vil ende opp. Men, jeg er ved godt mot i alle fall! Takk for kryssing av fingre!

 4. Så fine planter, både på Plantasjen og de som ble med dere hjem :) Kunne ønske jeg kunne si at jeg har grønne fingre, men nei… jeg dreper til og med kaktuser :p
  PS: For en herlig kosepus!!! Jeg hadde antagelig hatt store problemer med å gå videre fra den, hihi :)

  1. Tusen takk for det! Å, huffda! Hehe, kanskje plastikkblomster er mer din greie? De drepes i alle fall ikke! Hihi, ja, det hadde vi også, men så måtte vi løpe fra den, så den ikke skulle følge etter oss!

 5. Så deilig å se at våren har kommet til dere også. Den begynte hos oss for en uke siden, med ompotting og såing av sommerens blomster i spirekasse. Det er jo kjekt med innehage når man bor i leilighet :> Håper du viser hvordan det går med stiklingene dine, det er alltid så spennende.

  1. Så herlig! Ja, det er det. Jeg gleder meg til den dagen vi flytter til hus da. Det skal bli så fantastisk! Med hage og alt. Hurra! Ja, det kan jeg godt vise!

Kommentarer deaktivert.