Home » Tanker » Å føle på noe “ulovlig”

Å føle på noe “ulovlig”

IMG_5598

Jeg starter denne grå tirsdagsmorgenen med kaffi sammen med Lille My. På en og samme tid er det rart, vemodig og fint å være tilbake på jobb etter sommerferie i år. Ferien forsvant så usedvanlig fort avsted, nemlig! Helt sikkert fordi den gikk med til bryllup (både forberedelser, selve bryllupet og nedrigg/diverse etterpå). Allikevel fikk jeg badet mye i havet, vært i skjæra, spist is og kost meg masse, så jeg kan strengt tatt ikke klage heller! Og, vi hadde tross alt det beste bryllupet vi kunne drømt om, så dét er heller ikke feil!  Jeg kjenner allikevel bare på en følelse av at jeg ikke er helt mett på ferie enda, sånn som jeg pleier å være tilbake i Oslo etter at den er over. Jeg pleier å glede meg til å komme tilbake til jobbhverdagen i Oslo, men nå er det en liten grå sky i magen min, som lengter etter litt mer ferie, mer Risør, mer alt. Ferien ble liksom (naturlig nok) så stresset på det jevne, og jeg fikk aldri den skikkelige feriefølelsen over meg. Samtidig er det for all del godt å være tilbake i rutiner med å stå opp etter klokka om morgenen, kunne treffe Oslovenner og å jobbe med fine kollegaer igjen, altså! Jeg tror bare jeg trenger en aldri så liten tur tilbake til Risørbyen ganske snart, mens det forsatt er littegrann sommer; nyte et par (forhåpentligvis) solfylte dager i feriemodus, en helg eller så. Vi får se!

Er det flere av dere som sitter med denne følelsen i år? Og, hva synes dere i så fall om det? Er dere som jeg, at dere føler dere ikke har “lov til” å kjenne på følelsen rundt dette, fordi vi tross alt ikke egentlig kan klage? Eller har dere kanskje helt andre innspill?

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
 1. Det er definitivt lov å kjenne seg slik! ;)

  Jeg derimot syns nesten jeg har hatt litt vel lang ferie (Fra 6 Juni til 26. August!!!) Og vi har gjort så sinnsykt mye at jeg gleder meg litt til gode gamle rutine liv.
  Dessuten elsker jeg høsten.
  -så jeg får litt dårlig samvittighet for at jeg venter på høsten når vi endelig får så flott sommer!

  Men det er mye lettere å gå mørkere tider i møte når man føler man har fått mye ut av sommeren!

  1. Det skjønner jeg godt at du gjør da! Det er jo_nesten_ litt for lenge, å bare ha fri! Men bare nesten. Høsten er veldig fin, og jeg gleder meg også til den! Men, nå må det være sommer ut august først, spør du meg, hehe. Helt enig i at det er lettere å gå mørketida i møte etter en så flott sommer! Ha en fin uke!

 2. Skjønner godt hva du mener! Jeg jobbet (frivillig, uten lønn) med to forskjellige forestillinger som skulle vises i løpet av samme uke, og da jeg var ferdig, var jeg skikkelig sliten. Jeg hadde fri hele forrige uke og brukte masse tid på å slappe av, men føler meg fremdeles ganske tom for energi. Forhåpentligvis kommer jeg meg før skolestart!

  1. Så flinkt gjort av deg! Ble det bra forestillinger? Det er godt forståelig at det tok på, og jeg håper også du kommer deg skikkelig til skolestart! Kooos deg og slapp av!

   1. Ja, det ble veldig bra, publikumet var imponert! Den ene forestillingen var en musikal basert på filmen “Were the world mine” og den andre jubileumsforestilling for teatergruppen :)

 3. Sitter med akkurat samme følelse! Har brukt alt for store deler av sommerferien på å grue meg til å flytte, tenke “hva om det ikke går, hva om jeg ikke finner boplass, hva om jeg ikke kommer inn”, men nå sitter jeg på flyplassen og drar snart, og jeg begynner på universitetet på mandag. Veldig rar følelse!

  1. Åi, det tror jeg på! Sånn var min sommer for fem år siden, nøyaktig på denne dagen. Men, da har det altså ordnet seg? Jeg ønsker deg veldig masse lykke til, og håper du finner roen fort!

 4. Jeg skjønner godt hva du mener. Jeg har riktig nok fri hver eneste helg, men med arbeidsdager fra 15-23 hver dag så blir man sliten til slutt. Hadde 2 feriedager i forrige uke (torsdag og fredag) hvor jeg rett og slett ikke gjorde noe som helst. Og vet var i grunn ganske herlig! Håper du får til en helg i Risør igjen, og at du blir heldig med været :-) Og at arbeidsdagene blir fine da, for penger må man jo ha :-)

  1. Åi, ja, da blir det ikke så mye fritid igjen nei. Det tar på å jobbe til så seint på kvelden! Tusen takk for det. Håper du får kost deg i helger og sånt, så godt det lar seg gjøre!

 5. Kjenner den følelsen. Uansett hvor mye du har gledet deg til å gifte deg, så har du (dere) jo også jobbet hardt for å få alt på plass. Hele følesesregisteret har vært i høyspenn. Kan jo bli utslitt av langt mindre.. :-) Ønsker deg noen fin fine, avslappende dager i Risørbyen din. Høres ut som medisin for sjelen.

 6. Skjønner kva du meiner. Eg har ikkje hatt så veldig lang ferie i år, og no er det veldig mykje stress. Skulle gjerne hatt ei veke eller to til med berre å vere heime i Nord-Norge med familien.

 7. Sitter igjen med den samme følelsen som deg, selv om jeg rakk å se London, Paris, Roma, fotografert et bryllup, og ventet på en barnefødsel som kom i siste liten før følelsen slo inn. Kan ha noe med at jeg jobber fulltid selv på sommeren. Må nok ta en liten uke i høst for å koble av litt ekstra, kanskje til og med reise enda et sted før året er omme?

  Det er jo alltid sommer et eller annet sted i verden som det er mulig å reise til, er det ikke?

  1. En såpass hektisk sommer, selv om den var full av mye moro, høres slitsom ut, ja! Skjønner deg godt. Om du har mulighet er det jo alltid sommer og sol et annet sted i verden, ja! Hoho!

 8. Kjenner til den følelsen ja. Har nå hatt 1,5 uke ferie, tilbake på jobb imorgen. Kunne fint klart en uke til :) Men selv om man jobber, gjelder det å gjøre mest ut av de deilige sommerdagene. Dra på stranda, grille, og bare kose seg innimellom arbeidsvaktene. Satser på at august blir en flott sommermåned!

 9. Hei!
  Jeg har vært på ferie, og har ikke vært på nett på nesten to uker. Derfor: gratulerer så fantastisk mye med bryllupet deres. Har sett noen bilder på instagram, og dere er så fine sammen. Håper dere hadde en strålende dag og skapte minner for livet! :D

  1. Hallo! Åh, håper du har kost deg på ferie! Tuuuusen takk for det, så hyggelig å høre!! Det er masse bilder her inne nå også, bare scroll deg nedover. Og mer kommer, så fort fotografen er ferdig med redigering av dem!

 10. Kjenner meg veldig igjen. Synes ferien iår var utrolig fort over og jeg skulle ønske den varte litt lenger altså. Sitter og sikler på ving.no og startour.no, sånn kun for å pine meg selv.

  Håper du får en liten ferie til i Risør! :)

 11. Etter å ha vært arbeidsledig i to måneder her syns jeg det har vært godt å jobbe i sommer, har ikke hatt råd til å tatt en ferie uansett og føler det har vært veldig godt å komme inn i rutiner igjen. Men tror også det skal bli godt med en miniferie i slutten av denne måneden, så får håpe det holder! Men jeg skjønner følelsen din, tror nok den kommer til å forsvinne om du tar en helgetur hjem igjen :)

  1. Skjønner det er godt å jobbe igjen, etter så lenge uten “noe å gjøre”. Da er det veldig godt med rutiner i en arbeidshverdag, og en nyter kanskje mer fridagene innimellom! Jepp, håper det!

 12. Jeg har det litt motsatt. Siden leiligheten blir pusset opp for tiden, så har vi vært i mandal siden begynnelsen av juni. To måneder nå! Er altså ganske lei av ferie. Eller, det har vært en litt kjedelig ferie. Hadde lyst til å være mer i Oslo i år, treffe venner og sånt. Jaja… Uansett, syns det er fult lov å ønske seg mer ferie! Ingen fare å klage over “småting”, så lenge man ikke oppfører seg som om det er verdens undergang ;)

  1. En kan lett gå på veggen under oppussing, ja! Men, er det så lenge igjen av oppussinga nå? Du har vel rett i det, ja!

 13. Føler det samme. Brukte den siste av mine tre ferieuker på å flytte, og nå som arbeid har startet opp igjen så kjenner jeg at jeg var ikke mentalt forberedt, fordi siste ferieuke fløy forbi i pakking/kasting/flytting/utpakking – phew! Så jeg og kjæresten har liksågreit begynt å planlegge en liten langhelg bortreist i oktober. Det er bare ca 10 små uker til, så da har vi noe å se frem til “snarlig” :) Kjenner allerede at humøret har steget noen få hakk. Du får ta dine dager i Risør og håpe at feriebehovet blir dekket. Og hvis ikke, så får det bli tur i oktober på dere også! :D

  1. Æh, det er kjedelig! Håper dere har kommet greit på plass i det nye hjemmet, om ikke annet. Og! At turen i oktober blir knall. Det blir nok en bryllupsreise på oss i november, skal du se, hehe!

 14. Den følelsen har du absolutt lov til å ha ! Håper jobbdagene blir fine og at tiden flyr til ny Risørtur ;) Nyt helgene :D

 15. Det blir gjerne litt sånn. Spesielt når man har hatt så mange inntrykk å ta innover seg. Tiden blir liksom bare borte, også sitter man igjen og prøver å fordøye alt. Nesten litt som leirskoler og andre “store” opplevelser som liten. Det blir liksom litt vemodig. :) Tror du kommer tilbake til go-følelsen når du får noen dager/uker på å fordøye alt det fine som har skjedd, og en helg eller to imellom.

  1. Du har helt rett! En kan bli sliten av langt mindre. Puh! Takk for kommentaren, det er godt å lese.

 16. Helt enig! Denne ferien har gått til flytting g oppussing, og leilighets -og hundepass for noen venner, så jeg føler ikke jeg har fått slappet ordentlig av. Skjønner deg godt!

Kommentarer deaktivert.