Home » Tanker » Tilbakeblikk » 11 år siden den første samtalen

11 år siden den første samtalen

mewkid_kjærlighet_Åsmund
Datoen idag er 22. april, og på denne dagen for 11 år siden, kom jeg i prat (eller skal jeg kanskje si chat?) med verdens beste gutt. Vi var oppvokst i samme lille by, men hadde allikevel ikke kjennskap til hverandre. To års forskjell i alder er mye når en er tretten år gammel, og den ene går på barneskole og den andre på ungdomsskole. Heldigvis har Jonas, Åsmunds lillebror, isblå øyne, fregner og mørkt, mørkt hår, noe som fanget min interesse. Da vi så smått ble kjent, kom det fram at han hadde en storebror som var både “voksen”, kjekk, mørk og mystisk. Jeg var solgt, og historien kan dere lese her. Vi ble altså et par fire dager seinere, 26. april 2004, og resten vet dere kanskje?

For der og da tenkte jeg vel strengt tatt at det bare var “atter en barndomskjæreste”, og la ikke så mye i det. Men, da jeg lærte Åsmund å kjenne, innså jeg at det dreide seg om noe mye viktigere enn som så. Kjærlighet. Han virket så skjør, usikker og redd på mange vis, samtidig som han hadde en modenhet, godhet og trygghet i seg, som jeg aldri hadde sett maken til. Bortgjemt i sorte hettegensere, lut i ryggen og med et nervøst smil da vi var ute blant jevnaldrende, skjønte jeg at det var noe som hadde formet ham slik. Vi kom nærmere hverandre, og åpnet oss for hverandre. Han fortalte om årevis med mobbing (les hans innlegg om det her), og jeg prøvde å støtte, trøste og hjelpe. Det var en lang vei å gå, å komme ut av mørket, men vi greide det. Hverdagen sammen var så bra, vi var så forelsket og så lykkelige sammen. Sakte, sakte, ble alt forandret; han ble den trygge og sikre gutten som hele tiden hadde bodd i ham også utad, jeg ble selvsikker og sterk, og vi vokste sammen. Sammen, i stedet for fra hverandre, gikk vi igjennom tenårene, delte gleder og sorger.

Flyttet sammen til Oslo, og kom oss atter en gang igjennom en vanskelig tid sammen (les om det her). Støttet hverandre, var der for hverandre. Ble voksne, sammen. Å gifte seg ble så selvsagt. Klart vi skulle dele livet sammen! Vi er hverandres beste venn, store kjærlighet og sjelvenn, og vi har greid så mye sammen. Bygget et liv, en hverdag. Deler drømmer om framtid, og koser oss sammen i nuet. Å satse på hverandre er det beste jeg har gjort i mitt liv. Å gå for ham, enda jeg “var alt for ung”, usikker og umoden. Å holde fast ved ham, fordi jeg følte det var det rette. Å la ham slippe helt inn, få lære meg å kjenne 110%. Å dele absolutt alt med ham.

11 år har gått siden den første samtalen. Om fire dager er det 11 år siden vi ble kjærester. Det føles så uendelig lenge, nesten som i et annet liv. Allikevel håper jeg vi har mengder med år igjen, sammen. At vi får levd ut drømmene våre, delt gode og vonde dager, og har hverandre, bestandig. Tusen takk Åsmund, for at du er den du er<3!
114

Del: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
 1. Gratulerer med jubileet, herlige dere! Blir rørt av å lese deres historien deres, tenk å få være så heldige! :’-D

 2. Jeg begynner øyeblikkelig å feller en tåre, bare av overskriften (nå blir jeg veldig lett rørt). Så utrolig vakkert. Kjærligheten deres er virkelig inspirerende! <3

  1. Tusen takk! Ja, det var veldig hyggelig! Håper du er fornøyd med smykkene fortsatt, og at turen hjem gikk bra!

 3. Neimen åååå, for en fantastisk nydelig tekst <3 Dere er bare så fine sammen! Krysser fingre og tær for at dere har mange, mange like fine år sammen foran dere :) Gratulerer med snart 11 år som kjærester!

 4. det var heilt nydeleg skrive Ina! så vakkert du beskriver det å voksa saman! Takk for at du dele noko så nært med oss!

 5. Kjære deg!
  Vakkert og rørende skrevet. Det er flott å lese om kjærligheten og to unge mennesker som finner hverandre, og utvikler seg sterke sammen.
  Alt godt til dere begge!
  Klem fra Marianne

 6. Blir så glad av å se par som klarer seg så bra som dere! Et forbilde for mange :) <3 Ønsker dere all verdens lykke! Tenk så bra verden hadde vært om alle fikk oppleve dette. (straks 10 år for oss nå)

 7. Jeg har fulgt bloggen din i mange år, og hver gang jeg leser noe så fint som dette sitter jeg igjen med en gledeståre i øynene. Gratulerer så mye, begge to! Jeg og min feirer våre 6,5 år i juli etter å ha blitt sammen som 16 åringer.

  1. Awww, du da! Hihi, takk! Og gratulerer så mye med jubileet til sommeren. Hurra for kjærligheten!

 8. Woow, 11år, gratulerer så mye! Så søtt det øverste bildet av dere er! :-) Tenk det, 11år er lenge, men alikavel har det gått så fort. Det har også vært veldig hyggelig å fått se hverdagen deres som du deler med oss på bloggen, hvordan du har utviklet deg oppigjennom årene. (Tror jammen jeg har fulgt deg i… 7-8år!) Håper du vil fortsette å blogge leeenge!

  1. Tuuusen takk! Hihi, ja, det bildet er fra Sankthansaften 2005! Åh, det er så hyggelig å høre, og jeg er så glad for at du fortsatt leser, kommenterer og følger her inne!! Tusen takk skal du ha!

 9. Iiih, det øverste bildet av dere er det søteste jeg har sett på lang tid, og dette var skikkelig koselig lesning! (Til tross for at jeg ikke akkurat er noen rosenrød romantiker, høhø.) Dere to er så fine sammen, og det virker som at dere utfyller hverandre på en så god måte, og det er til å bli glad av! Dere fortjener verdens fineste 11-årsfeiring, altså – i kanskje verdens vakreste by!

 10. Tårer i øyene her. At dette er ekte kjærlighet er det ingen tvil om. Gratulerer med de 11 år som kjærester og så ønsker jeg dere masse lykke til som kjærester og ektepar i årene som kommer.

Kommentarer deaktivert.